89,99 zł
73,16 zł
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
- Kawa ziarnista Harmonia House Blend espresso blend 100% arabica
- Kawa ziarnista JAZZ COFFEE
- Kawa ziarnista BRASIL SANTOS 100% arabica
- Kawa ziarnista Black Diamond espresso blend 100% arabika
- Kawa ziarnista Zestaw Harmonia
- Kawa ziarnista El Salvador SHG arabika 100%
- Kawa ziarnista HOUSE COFFEE
- Kawa ziarnista Brazylia SANTOS FINE CUP
- Kawa ziarnista NO NAME
- Kawa ziarnista Moonlight espresso blend 80/20
- Kawa ziarnista BLUES COFFEE
- Kawa ziarnista CHILL-OUT COFFEE
Kawa ziarnista Harmonia House Blend espresso blend 100% arabica
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kawa z małej manufaktury, w której każde ziarno jest dokładnie selekcjonowane. Kawa palona jest w sposób tradycyjny z największą starannością.
House Blend 100% Arabica to kompozycja czterech arabic z Ameryki Środkowej i Południowej, w której przeważa jedna z najbardziej popularnych kaw na świecie - Kolumbia Excelso. Charakteryzuje się pełną harmonią, ma w sobie nuty słodyczy, goryczy, bardzo słabo wyczuwalny cytrus. W smaku można wyróżnić orzech, migdał, kakao. Ziarna są duże, w kształcie owalne, bez uszkodzeń. Palone na ciemny brąz, widać to na załączonym zdjęciu.
Polecamy tą mieszankę dla zwolenników włoskiego dosyć wyrazistego espresso. Dobrze smakuje zaparzana w ekspresach ciśnieniowych kolbowych, ekspresach typu mokka oraz ekspresach automatycznych.
Przeznaczenie: mieszanka dedykowana do espresso.
Stopień palenia: średnio ciemny
Producent: PALARNIA KAWY HARMONIA S.C.; Warszawa
Opinia Smakosza:
Na espresso od razu widać piękną 4 milimetrową piankę. Pierwszy łyk – kawa czy gorzka czekolada. Jednak kawa, ale połączenie goryczy i słodyczy, a do tego wyczuwalna gęstość powoduje takie wrażenie. Zupełny brak kwasowości, to szczególnie przyjemne dla miłośników kaw jedwabistych. Ja najbardziej lubię House Blend, jak chwilę ostygnie, wtedy jeszcze bardziej czuć cytrus i migdał. Zaparzona w kawiarce, jest również kakaowo orzechowa, za to słabiej czuć posmak cytrusów. Podobnie parzona po „turecku”. Na gorąco wyczuwalne jest kakao i migdały. W wersji z mlekiem, najbardziej lubię cappuccino. Przyjemny kakaowo-orzechowy posmak, plus spienione mleko, z dodatkiem cukru trzcinowego – rewelacja.