89,99 zł
73,16 zł
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
- Kawa ziarnista Harmonia House Blend espresso blend 100% arabica
- Kawa ziarnista JAZZ COFFEE
- Kawa ziarnista BRASIL SANTOS 100% arabica
- Kawa ziarnista Black Diamond espresso blend 100% arabika
- Kawa ziarnista Zestaw Harmonia
- Kawa ziarnista El Salvador SHG arabika 100%
- Kawa ziarnista HOUSE COFFEE
- Kawa ziarnista Brazylia SANTOS FINE CUP
- Kawa ziarnista NO NAME
- Kawa ziarnista Moonlight espresso blend 80/20
- Kawa ziarnista BLUES COFFEE
- Kawa ziarnista CHILL-OUT COFFEE
Kawa ziarnista CHILL-OUT COFFEE
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kawa z manufaktury, w której celem nadrzędnym jest aby kawa była pełna wyrazistego smaku i intensywnego aromatu a praca parzelników, cieszy się uznaniem wymagających Klientów. Kawa palona jest w sposób tradycyjny z największą starannością. CHILL-OUT COFFEE to kompozycja arabiki i robusty z Brazylii. Powolny, łagodny proces palenia nadaje mieszance unikalny migdałowy aromat z kakaową nutą. Ziarna są małe, w kształcie owalne, bez uszkodzeń. Palone na jasny brąz, widać to na załączonym zdjęciu.
Polecamy do parzenia w ekspresach ciśnieniowych i przelewowych.
Stopień palenia: ciemny
Producent: PALARNIA KAWY CoffeeNation; Łomianki
Opinia Smakosza:
Zaznaczam na początku, że nie jestem miłośnikiem tej mieszanki. Pisze o niej z szacunku dla kilkudziesięciu Klientów, którzy ją osobie upodobali i od kilku lat są jej wierni. Może wam przypadnie również do gustu.
Na espresso od razu widać małą milimetrową piankę. Pierwszy łyk – orzech…??? …migdał. Tak .. migdał jest wyczuwalny bardzo mocno, dalej czuć kakao. Ale nie jest to czekolada a prawdziwy gorzki smak kakao. Lekko kwaśna ale nie cierpka. Może sprawiać wrażenie orzechowego kakao. Zaparzona w kawiarce, jest jeszcze bardziej migdałowa. Podobnie parzona po „turecku”. Na gorąco wyczuwalne są migdały, po przestygnięciu ujawnia się kakao. W wersji z mlekiem, wolę cappuccino. Przyjemny migdałowy posmak, plus spienione mleko, z dodatkiem cukru trzcinowego – może być ciekawie.